top of page
  • Content & Communications Department

Termal Suyun Faydaları

Güncelleme tarihi: 25 Nis

Şifalı termal su, diğer bir deyişle kaplıca suyu, tamamlayıcı tıp alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Termal suyun birçok hastalıkta tedavi edici özelliklere sahip olması arasında en bilinenleri romatizmal, ortopedik ve deri hastalıklarıdır.


Romatizmal Rahatsızlıklara Etkisi

  • Kronik romatizma türleri, genellikle hareket kısıtlılığı ve ağrıya neden olarak yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Bu rahatsızlığın şikayetlerini azaltmada termal su tedavisi önemli bir rol oynar. Hekim kontrolünde yapılan termal su banyoları, romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları ile miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında tedaviye katkı sağlar.

Ortopedik Rahatsızlıklar

  • Ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde termal su, etkili sonuçlar elde etmek için kullanılır. Ortopedik ameliyatlar sonrası oluşan eklem tutuklukları, kazalardan veya ameliyatlardan kaynaklanan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su tedavisi önemlidir. Ayrıca, kırıkların hızlı iyileşmesi, hastalık sonrası işlev bozukluklarının düzeltilmesi ve uzun süre hareketsiz kalma sonrası gerçekleştirilen hareketli hale getirme tedavilerinde etkili sonuçlar sağlar.

Nörolojik Rahatsızlıklar

  • Suyun rahatlatıcı etkisi, beyin felci, celebral palsy ve çocuk felci gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda olumlu sonuçlar doğurur. Uzman kontrolünde gerçekleştirilen rehabilitasyon ve tedaviler, doğru çevresel koşullarla birleştiğinde daha başarılı olur. Termal su aynı zamanda ruhi ve zihinsel yorgunlukların giderilmesine de yardımcı olur.

Deri Hastalıkları

  • Hipertermal termal suların deri üzerindeki etkileri, birçok deri hastalığının tıbbi tedavisini kolaylaştırıcıdır. Kaplıca suları, yüzeysel kan dolaşımını hızlandırarak deride olumlu fiziko-kimyasal değişikliklere neden olur. Bu da saç yapısında iyileşmeye, parlaklık ve sağlık kazandırmaya, ciltte canlılık sağlamaya yardımcı olur. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatarak herkes için daha sağlıklı bir yaşam sunar.

Beyin Damar Hastalıkları

  • Felç sekellerinin rehabilitesinde, stresle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde ve genel stres bozukluklarında termal suyun balneolojik etkileri yanında masaj gibi uygulamaların entegrasyonu 'Wellness' kapsamında başarıyla kullanılır. Hemipleji ve parapleji gibi durumlarda da iyileştirici sonuçlar elde edilir.

Nefrolojik Hastalıklar

  • Böbrekler, mesane ve idrar yollarını kapsayan nefrolojik hastalıkların tedavisinde termal suyun olumlu etkileri bulunmaktadır. Termal su, böbrekten süzülen kan miktarını artırarak toksinlerden arınma sürecini destekler. Böylece böbrek taşlarından kurtulma, bağırsak ve idrar yolları hastalıkları ile sistit gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur.

İltihaplanmalar

  • Termal su, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar, sinir ucu iltihaplanmaları, tenden iltihabı, eklem zarı iltihabı gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların tedavisinde olumlu etkiler sağlar.

Kireçlenmeler, Kas Ağrıları ve Siyatik

  • Kireçlenme tedavisinde etkili bir yöntem olarak termal su kullanılır. Ayrıca, kas ağrıları ve siyatik şikayetlerinin azaltılmasında da etkilidir.

Solunum Sistemi Hastalıkları

  • Termal su, astım, kronik bronşit, alerjik üst solunum yolu hastalıkları ve pnömokonyoz gibi solunum sistemi hastalıklarının tedavisine yönelik faydalar sağlar.

13 görüntüleme1 yorum

댓글 1개


ismur
5월 29일

Continent Hotel Kapadokus Thermal













20 gün süren uzun ve yorucu fakat harikulade güzel bir geziden son bir hafta dinleneceğimiz, bütün yorgunluklarımızı üstümüzden atacağımız güzel bir otele geldik. İyi dizayn edilmiş, ferah, geniş müşterek kullanım alanları ve yürüyüş yapacağımız güzel bir bahçesi olan şirin bir yer. Oturup tatlı çayımızı yudumlayabileceğimiz ya da leziz yemeklerinden yiyebileceğimiz bir lokantası var. Bugün öğle yemeğini orada yedik. Yemekler çok leziz, çalışan bayan gayet kibar. Görünmez bir yerden sizi izliyor, bir şey arzuladığınızda hemen yerine getiriyor.

Nihayet doğa harikası bir beldede rahat edebileceğimiz, gönül rahatlığıyla tatil yapabileceğimiz bir yer bulduk. Sevinçliyiz. Bir film setiymiş izlenimini uyandıran bir yer burası. Buraya adım atınca insanın içine birden bir huzur doluyor, kendini masallar ülkesinde bir konak içindeymiş gibi hisse…


좋아요
bottom of page